A régi idõkben a fûszerek a betegségek megelõzését vagy gyógyítását szolgálták - ma már ízesítõ hatásukért használjuk és fogyasztjuk azokat, köztük a fahéjat is,EredeteA fahéj a fahéjfa, vagy a kasszia lefejtett, sötétbarna kérgébõl, szárítással készülõ rendkívül erõteljes fûszer, Míg a fahéjfából készült ceyloni típus egy enyhébb, pikánsabb ízû fûszer, addig a kassziából származó kínai fahéj csípõsebb, A fahéj nem csupán jellegzetes, ünnepi illatáról, de édeskés, enyhén fanyar, ízérõl és pozitív élettani hatásairól is ismert,Felhasználási területe fõként a cukrásziparra terjed ki, azonban egy-két ételkülönlegesség is tartalmaz fahéjat,A Monin Fahéj szirup karakteres, telt, meleg és édes íze bármelyik italodnak ünnepi hangulatot adhat!SzínÉlénk borostyánsárga,ÍzvilágFahéj esszencia olaj illat, fûszeres fahéjpor íz egy kis csípõsséggel,Felhasználási ötletekErõteljes ízével a Monin Fahéj szirup a legtöbb italt kiválóan kihangsúlyozza, Próbáljad ki blendelt smoothiekban friss almával - az eredmény magáért fog beszélni! A smoothiekon kívül ajánljuk teákhoz, kávékülönlegességekhez, koktélokhoz és ízesített tejitalokhoz is,