Mint a nyár egyik gyümölcse, a szeder egy rendkívül népszerû íz, melybõl a francia Kir Royal koktél is készül, A standard Kir koktél, mely fehérborral, szederrel, feketeribizli vagy barack sziruppal készül, vagy a Kir Berrichon (vagy Communard, melynek neve régióktól függ), mely vörösborral készül, mind aperitív, ünnepi italokként voltak felszolgálva,EredeteA szedernek jelenleg több, mint 2000 különbözõ fajtáját ismerjük, melyeket világszerte mûvelnek, Júliustól szeptemberig érnek és ehetõek, ízük az édestõl a fanyarig terjed, Felhasználhatóak klasszikus nyári pudingokba, de lekvárok és zselék is készülhetnek szederbõl, Szarvashússal és kacsahússal is sûrûn tálalják,A Monin Szeder szirup édes, savanykás, érett szeder ízt kölcsönöz italaidnak, különös tekintettel a híres Bramble koktélnak, de gyümölcsös forró csokoládék, kávékülönlegességek, limonádék és jeges italok alapanyagaként is ismert,SzínMély, sötét vörös,ÍzvilágÉrett szeder illat, bársonyos és sima íz,Felhasználási ötletekA Monin Szeder szirup a nyár illatát hozza el, Édességével és savanykásságával megadja a lehetõséget, hogy végtelen számú italt készítsél a forró lattektól a csokoládékon át a hûtött koktélokig,