Az ánizs az édesgyökérhez hasonló ízesítõ a legtöbb likõrben és aperitívben, fõként a Pastis-ban, melyet tipikusan Dél-Franciaországban fogyasztanak, azon belül is Marseille városában,EredeteAz ánizs egy virágzó növény, mely a Kelet-mediterrán régióban és Délnyugat-Ázsiában õshonos, A történelem során rendkívül sokféle módon felhasználták már, A római idõkben az álmatlanság gyógymódja volt, illetve fûszeres süteményekben kínálták az étkezések után az emésztés segítésére, Az emberek azt hitték, hogy elûzi a rémálmokat, és megvédi õket az ördögtõl,Az édes és aromás ánizs ma már cukorkák és édességek alapanyaga a Brit és Ausztrál területeken, de Mexikóban például a champadurro fõ alkotóeleme, amely nagyon hasonlít a forró csokoládéhoz, és digestívként kínálják az étkezések után,Adjál egy cseppnyit a napos Dél-Franciaországból koktéljaidhoz, teáidhoz és tejes italaidhoz a frissítõ Monin Ánizs sziruppal!SzínTörtfehér, halványsárga csillogással,ÍzvilágIllata akár a tiszta ánizsé - íze intenzív ánizsos, enyhe édesgyökérrel,Felhasználási ötletekPróbáld ki a Monin Ánizs szirupot csokoládé szósszal keverve egy különleges, nem mindennapi forró csokoládéban!